PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τους νεοναζί


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Γερμανία μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου στο οποίο εμφανίζονται ομάδες νεοναζί να συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Γερμανία μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου στο οποίο εμφανίζονται ομάδες νεοναζί να συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πράκτορες οι οποίοι κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

Πρόκειται για την νεοναζιστική οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) η οποία είναι υπεύθυνη για τις πιο αποτρόπαιες πράξεις της ακροδεξιάς βίας στην Γερμανία από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στις πράξεις τους περιλαμβάνεται η δολοφονία μίας αστυνομικού, εννέα μεταναστών, ενώ πραγματοποίησαν και δύο βομβιστικές επιθέσεις. Έχουν ληστέψει επίσης 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Μετά από χρόνια η Αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο αρχηγών της οργάνωσης των Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπέρνχαρντ σε ένα καμένο τροχόσπιτο στην ανατολική Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές επρόκειτο για αυτοκτονία μετά την ληστεία μίας τράπεζας. Η Μπεάτε Τσέπε, μέλος της οργάνωσης επίσης, έχει συλληφθεί και ανακρίνεται ακόμη.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, αναγκάζοντας το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών να παραδεχθεί πως εγχώριοι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας της χώρας οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συμμορία κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για εκείνη.

Μετά από έρευνα του Κοινοβουλίου, αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι πράκτορες είχαν σκίσει έγγραφα στις 11 Νοεμβρίου – την ημέρα που έπρεπε να παραδοθούν στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελική αρχή της Γερμανίας, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εισαγγελικής αρχής, Γεργκ Ζίρκε, εν τω μεταξύ προχώρησε στην παραδοχή ότι το γραφείο του απέτυχε στο να ερευνήσει την υπόθεση των νεοναζί.

Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν παραδεχτεί σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι τόσο η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν «κοριούς» για να διεισδύσουν σε νεοναζιστικές οργανώσεις τι οποίες συναναστρέφονταν οι Μούντλος και Μπέρνχαρντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment