Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για διακίνηση όπλων

Τη σύλληψη 34χρονου που θεωρείται ύποπτος για διακίνηση όπλων επιβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης, αποφεύγοντας όμως να σχολιάσουν πληροφορία ότι είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων» δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για πώληση τεσσάρων όπλων στους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερα πυροβόλα όπλα – δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- πωλήθηκαν online από έναν άνδρα στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή «αραβικής καταγωγής».

Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με έναν «Αραβα στο Παρίσι». Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Related posts

Ζαχάροβα: Οι αμοιβαίες απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή

Peristeri News

Ρωσία: Κυρώσεις στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν

Peristeri News

Σκωτία: Ολοταχώς για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Peristeri News

Leave a Comment