PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Ο Καρλ Λάουτερμπαχ νέος υπουργός Υγείας


Ο επερχόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, όρισε έναν υψηλού προφίλ εμπειρογνώμονα στον τομέα της υγείας, που έχει διδάξει στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ για να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων από τον Covid-19.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ των Σοσιαλδημοκρατών, ένας εκπαιδευμένος επιδημιολόγος που έχει γίνει δημόσιο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα είναι υπουργός Υγείας. Ο Σολτς όρισε τη Δευτέρα τους επτά υπουργούς από το SPD που θα είναι στη νέα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της Κριστίν Λαμπρεχτ ως τρίτης κατά σειρά γυναίκα υπουργού Άμυνας της Γερμανίας και μία από τις τέσσερις γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Ουμπέρτους Χέιλ θα διατηρήσει τη θέση του ως υπουργός Εργασίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα εξέφρασε την αγανάκτησή του όταν 50.000 θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. «Σε κανέναν αγώνα δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 θεατές», είχε τονίσει ο Λάουερμπαχ.

Πριν την ανακοίνωση για τον διορισμό του στη θέση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας, ο Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Λάουτερμπαχ.

Ο Ζέντερ, ο οποίος επίσης ακολουθεί σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς περιορισμούς και έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της covid-19, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από έναν υπουργό Υγείας που να έχει γνώση του αντικειμένου.

«Πιστεύω ότι ο Λάουτερμπαχ μπορεί να το κάνει αυτό», σχολίασε ο Ζέντερ χθες μιλώντας σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πρόσθεσε ότι θα χαιρέτιζε τον διορισμό του επιδημιολόγου στο υπουργείο Υγείας.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς θα ηγηθούν της κυβέρνησης με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις. Αφού το SPD και το FDP ενέκριναν συντριπτικά τη συμφωνία συνασπισμού 177 σελίδων το Σαββατοκύριακο, οι Πράσινοι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τα μέλη του κόμματος αργότερα τη Δευτέρα και αναμένεται επίσης να στηρίξουν τη συμφωνία.

Ο Σολτς πρόκειται να ορκιστεί την Τετάρτη από την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου, ή Bundestag, φέρνοντας στο τέλος τη 16ετή θητεία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

 

Πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment