PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες και 4 αγνοούμενοι από έκρηξη σε εργοστάσιο


Ένας νεκρός και 16 τραυματίες -δύο εκ των οποίων σοβαρά- και τέσσερις αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με την Rheinische Post, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε δεξαμενή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στο Μπούριγκ. Η φωτιά έχει στο μεταξύ κατασβεστεί.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται ακόμη από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η BILD, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Ράινις-Μπέργκις, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος της εταιρίας Currenta για την συγκεκριμένη εγκατάσταση Λαρς Φρίντριχ δήλωσε ότι καίγονταν χλωριωμένοι διαλύτες, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμη η πλήρης ανάλυση του περιεχομένου των δεξαμενών.

Για αυτόν τον λόγο η Πυροσβεστική και ο Δήμος του Λεβερκούζεν τόνισαν ότι η προειδοποίηση για παραμονή των κατοίκων της περιοχής σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες παραμένει σε ισχύ, καθώς και η σύσταση για επιμελή καθαρισμό φρούτων και λαχανικών από καλλιέργειες της περιοχής. Σε μεγάλο τμήμα της πόλης θα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές . «Προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», δήλωσε ο κ. Φρίντριχ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πιθανά αίτια της έκρηξης, ο εκπρόσωπος της Currenta, η οποία διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανεύρεση και τη διάσωση τεσσάρων ακόμη εργαζομένων που αγνοούνται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment