PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Ανακοίνωσε ότι θα στείλει Leopard στην Ουκρανία


Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν άμεσα δύο τάγματα με Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Αυτή η απόφαση ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», αναφέρει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Το Βερολίνο «ενεργεί με στενά συντονισμένο τρόπο διεθνώς», ανέφερε επίσης η δήλωση. Ο Σολτς αναμένεται επίσης να μιλήσει στο γερμανικό κοινοβούλιο το μεσημέρι.

Τα γερμανικής κατασκευής τανκς θα προέρχονται από αποθέματα που διαθέτουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις Bundeswehr.

Η Γερμανία θα εγκρίνει επίσης την εξαγωγή Leopards από τρίτες χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα παρέχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη και προμήθειες.

Η απόφαση του Βερολίνου ανοίγει τον δρόμο σε άλλες χώρες να αποστείλουν Leopard στην Ουκρανία. Η Πολωνία πίεζε εξ αρχής και χθες υπέβαλε επίσημο αίτημα προς το Βερολίνο να της επιτρέψει να επανεξαγάγει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Άλλοι σύμμαχοι, όπως -για παράδειγμα- οι σκανδιναβικές χώρες, σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Γερμανίας και να ενισχύσουν με δικά τους Leopard τον ουκρανικό στρατό. Ήδη η κυβέρνηση της Νορβηγίας εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στην Ουκρανία μερικά από τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 που διαθέτει, ενώ η Φινλανδία έχει δεσμευθεί να αποστείλει άρματα μόλις δώσει το «πράσινο» φως το Βερολίνο. Επίσης, οι ΗΠΑ αναμένεται να στείλουν στην Ουκρανία περίπου 30 άρματα μάχης Abrams.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οποιαδήποτε αμερικανικά άρματα μάχης σταλούν στην Ουκρανία «θα καούν όπως όλα τα υπόλοιπα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment