PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γάζα: Ελεύθεροι 17 όμηροι της Χαμάς


Οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν ήδη στο Ισραήλ και οι άλλοι τέσσερις είναι καθ’ οδόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ Αλ Ανσάρι, ανέφερε ότι αναμένεται να αποφυλακιστούν εντός της ημέρας 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Αλ Ανσάρι επιβεβαίωσε επίσης ότι οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, ένας Ρώσος και οι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε 12 από τους ομήρους στις ειδικές δυνάμεις και τα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ στο συνοριακό φράχτη στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Χατζερί, για έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο και για να κάνουν τηλεφωνήματα στις οικογένειές τους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους.

Ένας ηλικιωμένος όμηρος, η Έλμα Αβραάμ, 84 ετών, μεταφέρθηκε κατευθείαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αναφέρουν οι IDF. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ηλικιωμένο άτομο, του οποίου η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη. Τέσσερις όμηροι μεταφέρθηκαν στο συνοριακό πέρασμα Ράφα της Αιγύπτου και από εκεί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ.

Ποιοι είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς από τη Γάζα

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί που απελευθερώθηκαν σήμερα:

  • Η Άβιγκεϊλ Αϊτάν, 4 ετών, της οποίας οι γονείς δολοφονήθηκαν και οι δύο στις 7 Οκτωβρίου και έχει δύο επιζώντα αδέλφια, απήχθη μαζί με τους γείτονές της από το Κφαρ Αζά.
  • Η Χαγκάρ Μπροντέζ, 40 ετών, και τα παιδιά της Όφρι, 10 ετών, Γιουβάλ, 9 ετών, και Ορίγια, 4 ετών, αιχμαλωτίστηκαν από το Κφαρ Αζά, ενώ ο σύζυγος/πατέρας τους Άβιχαϊ πολεμούσε τους τρομοκράτες.
  • Τσεν Αλμόγκ Γκολντστέιν, 48 ετών, και Άγκαμ, 17 ετών, Γκαλ, 11 ετών και Ταλ, 9 ετών, που απήχθησαν από το Κφαρ Αζά. Ο πατέρας Ναντάλ και η κόρη τους Γιαμ σκοτώθηκαν στην επίθεση.
  • Έλμα Αβραάμ, 84 ετών, που πιάστηκε όμηρος από το Ναχάλ Οζ.
  • Αβίβα Σιγκέλ, 64 ετών, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, αιχμαλωτίστηκε από το Κφαρ Αζά μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό πολίτη Κέιτ Σιγκέλ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμη στη Γάζα.
  • Οι αδελφές Έλα, 8 ετών και Νταφνά, 15 ετών, που πιάστηκαν αιχμάλωτες από το Ναχάλ Οζ μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, Νόαμ, της φίλης του, Ντίκλα και του γιου της, Τομέρ.
  • Ο Ρόνι Κριβόι, 25 ετών, υπήκοος Ρωσίας και Ισραήλ, εργαζόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova όταν απήχθη.

Ήδη δύο ομάδες ομήρων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, έχουν ήδη απελευθερωθεί και μια τρίτη ομάδα αναμένεται να απελευθερωθεί αργότερα σήμερα, με βάση μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος και του Ισραήλ που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.

Νωρίτερα, η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τους καταλόγους με τα ονόματα των 13 ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από την Χαμάς καθώς και των 39 Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν από τις ισραηλινές φυλακές.

Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment