PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια ηλικίας 21 ετών


Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια «πηγή προσκείμενη στην υπόθεση», ονομάζεται Μπραχίμ Αουσάουι.

Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος, συμπληρώνεται.

Βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές Οκτωβρίου.

Καστέξ: H απάντηση στην επίθεση στη Νίκαια θα είναι σκληρή και αμείλικτη

Η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία θα ηχήσουν πένθιμα στις 15:00 τοπική ώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Κ. Μητσοτάκης: Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στα γαλλικά στο Twitter, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας:

«Profondément choqué par l’ attaque terroriste de #Nice. Pleine solidarité envers la France. Nous sommes unis». Με την ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει «Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια» εκφράζοντας παράλληλα «Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Τζόνσον: Το Λονδίνο βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την υποστήριξή του στον λαό Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση μέσα στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας σήμερα το πρωί.

«Μου προκαλεί αποτροπιασμό η είδηση της βάρβαρης επίθεσης στην Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια σήμερα το πρωί», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter τόσο στα αγγλικά, όσο και στα γαλλικά.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας ενάντια στην τρομοκρατία και στην μισαλλοδοξία».

Από την πλευρά του ο Βρετανός Υπουργός των Εξωτερικών, Ντόμινκ Ράαμπ εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η Βρετανία προσφέρει «κάθε είδους στήριξη προς τον γαλλικό λαό για την αναζήτηση των υπευθύνων αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης».

«Δεν είστε μόνοι σας», λέει ο Ρούτε

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε διεμήνυσε στον γαλλικό λαό: «δεν είστε μόνοι σας» σε μήνυμά του μέσω Twitter.

«Λέμε στους Γάλλους πολίτες: Στην μάχη κατά του εξτρεμισμού δεν είστε μόνοι σας. Η Ολλανδία είναι στο πλευρό σας», έγραψε ο Ρούτε στη γαλλική γλώσσα.

Καταδικάζει το Βατικανό την επίθεση

Το Βατικανό καταδίκασε την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στον Καθεδρικό της Νίκαιας, υπογραμμίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν είναι ποτέ αποδεκτή.

«Η σημερινή επίθεση σπέρνει το θάνατο σε έναν τόπο αγάπης και παρηγοριάς, το σπίτι του Κυρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι

«Είναι μια στιγμή πόνου σε μια περίοδο σύγχυσης. Η τρομοκρατία και η βία δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές». Ο εκπρόσωπος του Ποντίφικα είπε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ενημερωθεί και προσευχόταν για τα θύματα. Ο Πάπας ήλπιζε ότι ο γαλλικός λαός «θα ανταποκρίνονταν ενωμένα στο κακό με το καλό».

Ρωσία και Ιταλία καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δολοφονίες δι’ αποκεφαλισμού στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών.

Το Κρεμλίνο προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σήμερα στο πρωί μέσα στον Καθεδρικό στη Νίκαια της Γαλλίας, ο οποίος φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» σκότωσε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων μια γυναίκα της οποίας έκοψε τον λαιμό.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργασθεί όσο το δυνατόν πιο στενά με το Παρίσι και άλλους ξένους εταίρους της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αναφέρει σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τις τραγικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία.

«Ιδιαίτερη αγανάκτηση προκαλεί το κυνικό και αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στην εκκλησία. Για μια ακόμη φορά έχουμε πεισθεί ότι για τους τρομοκράτες είναι ξένες οι έννοιες της ανθρώπινης ηθικής. Είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας απαιτεί πραγματική συνένωση των προσπαθειών ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος «επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεργασθεί με τον πλέον στενό τρόπο με τους Γάλλους και άλλους ξένους εταίρους της σε όλες της κατευθύνσεις της αντιτρομοκρατικής δραστηριότητας».

Επισημαίνεται επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι συμμερίζονται τον θυμό και την θλίψη του γαλλικού λαού και μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του καταδίκασε το περιστατικό μιλώντας για μια άθλια επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στη Νίκαια. «Η άθλια επίθεση…δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία», έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Η Τουρκία καταδικάζει έντονα την επίθεση

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα «έντονα» την «άγρια» επίθεση στη Νίκαια, βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι για να του εκφράσει «την αλληλεγγύη της».

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (…) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment