PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Τέλος στην ομηρεία, νεκρός ο δράστης


Ο δράστης της ομηρείας σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, έπεσε νεκρός, μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ένας αστυνομικός και άλλοι όμηροι οι οποίοι κρατούνταν από τον δράστη εντός του σουπερμάρκετ απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.

Ο άνδρας εισέβαλε στο σουπερμάρκετ στις 11.15 το πρωί ώρα Γαλλίας (12.15 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης εισέβαλε στον χώρο οπλισμένος με μαχαίρια, πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδες και φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την «πατρότητα» της επίθεσης στη Γαλλία

Η τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», με επίσημο ανακοινωθέν της, διεκδικεί την πατρότητα της επίθεσης και ομηρείας στη νότια Γαλλία, νωρίτερα εντός της ημέρας, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, καθώς και ο ίδιος ο δράστης τους.

Το ISIS χαρακτηρίζει τον νεαρό Μαροκινό Ρεντουάν Λακντίμ «στρατιώτη του χαλιφάτου».

Ο δράστης της ομηρείας σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ έπεσε νεκρός, μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ένας αστυνομικός και άλλοι όμηροι οι οποίοι κρατούνταν από τον δράστη εντός του σουπερμάρκετ απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.

Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και να είχε φυλακιστεί επανειλημμένα, έχοντας βγει για τελευταία φορά από τη φυλακή το 2016.

Αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής πήρε τη θέση ομήρου και τραυματίστηκε βαριά

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο τραυματισμός 45χρονου αντισυνταγματάρχη της Εθνικής Χωροφυλακής, ο οποίος πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ και τελικώς τραυματίστηκε σοβαρά, λίγο πριν την είσοδο των ειδικών δυνάμεων, που εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ χαιρέτισε τον «ηρωισμό» του ανώτερου αξιωματικού.

Ο δράστης των επιθέσεων και της αιματηρής ομηρείας στις πόλεις Καρκασόν και Τρεμπ, Ρεντουάν Λακντίμ, βρήκε καταφύγιο στο σουπερμάρκετ, παίρνοντας ομήρους πελάτες και εργαζόμενους, αφού είχε σκοτώσει νωρίτερα έναν πολίτη και τραυματίσει άλλον έναν, καθώς και έναν αστυνομικό.

Σε αποθήκη – ψυγείο του σουπερμάρκετ κρύφτηκαν οι πελάτες για να σωθούν

Στην αποθήκη – ψυγείο του καταστήματος κρύφτηκαν οι πελάτες για να γλιτώσουν από τον δράστη της ομηρείας στο σουπερμάρκετ Super U, στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, βάσει μαρτυριών που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο 26χρονος ύποπτος Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο.

Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, ενώ συνολικά τραυμάτισε 16 άτομα -δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- προτού πέσει νεκρός μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος της περιοχής όπου βρίσκεται το κατάστημα, Κριστιάν Γκιμπέρ, όταν έφτασε στο σουπερμάρκετ μαζί με τη σύζυγό του και την αδερφή της άκουσαν πυροβολισμούς.

Ο άνδρας είπε στις δυο γυναίκες και σε κάποιους άλλους πελάτες να κλειδωθούν στο ψυγείο κι εκείνος άρχισε να ψάχνει στους διαδρόμους, ενώ τηλεφωνούσε ταυτόχρονα στην αστυνομία. Τότε, όπως συμπλήρωσε, είδε τον δράστη που κρατούσε ένα όπλο και ένα μαχαίρι να φωνάζει «Αλαχού Ακμπάρ» και να διατάζει κάποιους ανθρώπους να πέσουν στο πάτωμα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα, ο δράστης του επιτέθηκε με το μαχαίρι, ωστόσο εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και βγήκε από μία έξοδο κινδύνου.

Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κατάστημα, ο ένοπλος κρατούσε όμηρο μόνο έναν 45χρονο αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής, τον Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος δίνει πλέον μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Μπελτράμ του είχε προτείνει να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους και να κρατήσει μόνο εκείνον, ενώ φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του πάνω σε έναν πάγκο, για να ακούν οι συνάδελφοί του τι συνέβαινε μέσα στο σουπερμάρκετ.

Ο 76χρονος Αντρέ Μπιβάν είχε τελειώσει τα ψώνια του και κατευθυνόταν στο ταμείο όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε τον δράστη. «Έπεσα στο πάτωμα όταν άκουσα πυροβολισμούς για δεύτερη φορά και τότε τον είδα να περπατάει ανάμεσα στα ταμεία», είπε. Ένας άλλος πελάτης τον βοήθησε να πάνε μέχρι την αποθήκη – ψυγείο, όπου κρύφτηκαν για μισή ώρα και μετά ξεγλίστρησαν έξω.

Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και να είχε φυλακιστεί επανειλημμένα, έχοντας βγει για τελευταία φορά από τη φυλακή το 2016.

Συνελήφθη η σύντροφος του δράστη

Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται η σύντροφος του 26χρονου Ρεντουάν Λακντίμ, υπόπτου ως δράστη της επίθεσης – ομηρείας στο σουπερμάρκετ Super U, στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας.

Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας που σχετίζεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο.

Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, ενώ συνολικά τραυμάτισε 16 άτομα -δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- προτού πέσει νεκρός μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, πολλοί πελάτες κρύφτηκαν στην αποθήκη – ψυγείο του καταστήματος για να γλιτώσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment