PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Τα συνδικάτα καλούν τον Μακρόν να παγώσει το νομοσχέδιο


Οι Γάλλοι διαδηλώνουν ξανά σήμερα στη δέκατη ημέρα εθνικής κινητοποίησης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από σήμερα το πρωί.

Ένα ζήτημα είναι η μαζικότητα και σήμερα των κινητοποιήσεων μετά τη χρήση του 49.3 για να επιβληθεί η ψήφιση του κειμένου.

Αυτή την Τρίτη, η κυκλοφορία θα γίνεται με δυσκολία στον σιδηρόδρομο, στο δίκτυο RER. Στο μετρό του Παρισιού, οι διαταραχές αναμένεται να είναι λιγότερα τα προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συνδικάτα απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη να «παγώσει» τα σχέδιά του να αυξήσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης.

Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν, σε μεγάλο βαθμό ειρηνικά, και συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου για να δείξουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του Μακρόν να αναγκάσει τους περισσότερους από αυτούς να εργαστούν δύο επιπλέον χρόνια μέχρι τα 64.

Οι διαμαρτυρίες έχουν ενταθεί από τότε που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις ειδικές συνταγματικές εξουσίες για να παρακάμψει το κοινοβούλιο για την τελική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις συντάξεις πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, φέρνοντας σκηνές χάους που θυμίζουν τις ταραχές των υποστηρικτών του κινήματος των κίτρινων γιλέκων που σημάδεψαν την πρώτη θητεία του Μακρόν ως προέδρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρχές έχουν δει μια τάση προς περισσότερη βία που στρέφεται κατά του κράτους και έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη» στις διαδηλώσεις που αναμένονται σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Λυών, η Νάντη και το Μπορντό.

Συνολικά 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από ποτέ άλλοτε, δήλωσε ο Νταρμανέν.

Περίπου το 17% όλων των πρατηρίων καυσίμων στη Γαλλία στερούνταν τουλάχιστον ένα προϊόν από το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε η γαλλική ένωση πετρελαιοειδών UFIP, επικαλούμενη στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Ενέργειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment