Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Συνεχίζονται οι ταραχές στην Κορσική

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της πόλης Μπαστιά στην Κορσική.

«Είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε μέχρι την αυτονομία» για την Κορσική, δήλωσε απόψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στην εφημερίδα Corse-Matin, παραμονή της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές εδώ και δύο εβδομάδες.

Βίαιες διαδηλώσεις

Βίαιες διαδηλώσεις σημειώνονται μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 2 Μαρτίου ο φυλακισμένος ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας της Κορσικής, Ιβάν Κολονά, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του νομάρχη Κλοντ Ερινιάκ το 1998.

Ο 61χρονος Κολονά, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, ζητούσε για καιρό να μεταφερθεί από τη φυλακή της Αρλ στην Κορσική, με τις γαλλικές αρχές να απορρίπτουν το αίτημά του καθώς θεωρείται κρατούμενος ειδικού καθεστώτος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Ιλιάνα Γιότοβα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλγαρίας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment