PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να ηγείται των δεξιών και ακροδεξιών αντιπάλων του, στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra Steria ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Ο Μακρόν είναι μπροστά με το 25% στην πρόθεση ψήφου, με τη συντηρητική Ρεπουμπλικανή Βαλερί Πεκρές και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να αποσπούν 15,5% στον πρώτο γύρο. Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμουρ λαμβάνει 13%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 54% απέναντι στην Πεκρές (46%) και 57% εάν αντίπαλός του ήταν η Λεπέν (43%).

Η δημοσκόπηση που έγινε για τη Le Monde κυκλοφόρησε το Σάββατο. Η Ipsos και η Sopra Steria πραγματοποίησαν την ΄ρευνα σε 12.542 άτομα στο διαδίκτυο μεταξύ 14 και 17 Ιανουαρίου.

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 10 Απριλίου, το 77% των Γάλλων δηλώνει βέβαιο ή σχεδόν βέβαιο ότι θα ψηφίσει, έδειξε η δημοσκόπηση. Συγκριτικά, τρεις μήνες πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας τον Ιανουάριο του 2017 το 82% των Γάλλων δήλωνε ότι θα ψηφίσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment