PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Πλήρωσε πρόστιμο με… 5.100 κέρματα


Τη δυσαρέσκειά του για το πρόστιμο που του επέβαλαν οι αρχές για υπερβολική ταχύτητα αποφάσισε να δείξει με τον δικό του τρόπο ένας Γάλλος οδηγός.

Ο νεαρός Γάλλος κατέβαλε στην εφορία… κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας, ίσα με το αντίτιμο του προστίμου, ενώ παράλληλα κατέγραφε σε βίντεο τη συναλλαγή του με τις αρχές.

Την 27η Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου, δίνοντας δύο χαρτονομίσματα και… 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ.

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, προβάλλοντάς το σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook Live, με το βίντεο να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των γαλλικών ΜΜΕ.

«Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί αυτό το κράτος που δεν σταματά να κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος, ωστόσο, ο νεαρός Γάλλος προκάλεσε την οργή των φορολογικών αρχών, κυρίως γιατί βιντεοσκόπησε την πράξη του.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ, κάνοντας λόγο για δημόσια έκφραση περιφρόνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment