PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Παραίτηση από την πρωθυπουργό – Δεν τη δέχθηκε ο Μακρόν


Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του Γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη Γαλλία υπήρξαν εκκλήσεις τη Δευτέρα να παραιτηθεί η πρωθυπουργός καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την ικανότητα της Μπορν να κυβερνήσει αποφασιστικά μετά την ήττα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον Μακρόν.

Μετά τις εκλογές του Σαββατοκύριακου, η ομάδα του Μακρόν δέχεται πιέσεις για να εξασφαλίσει υποστήριξη από τους αντιπάλους και να διασώσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Γάλλου προέδρου. Εάν αποτύχει, η Γαλλία μπορεί να αντιμετωπίσει μια μακρά περίοδο πολιτικής παράλυσης.

Έτσι σήμερα και αύριο ο Μακρόν αποφάσισε να συναντηθεί διαδοχικά με τους επικεφαλής «των κομμάτων που σκοπεύουν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα στη Βουλή». «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τίθεται το ερώτημα πώς θα ληφθούν και εφαρμοστούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη χώρα. Αυτό είναι το νόημα αυτής της συνάντησης με τις πολιτικές δυνάμεις, ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην προεδρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment