PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Ο Φιγιόν ξεπέρασε τη Λεπέν



Δημοσκοπικές ανακατατάξεις φέρνει η υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στη Γαλλία, ο οποίος στέλνει για πρώτη φορά τη Μαρίν Λεπέν στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος εμφανίζεται ο φιλελεύθερος της Κεντροαριστεράς Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται στη δημοσκόπηση της Ipsos για την Le Monde να προηγείται με 29%, έναντι 25% της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι η ξεκάθαρα δεξιά πολιτική φυσιογνωμία του κ. Φιγιόν επαναπάτρισε στην Κεντροδεξιά συντηρητικούς ψηφοφόρους, κυρίως πιστούς Καθολικούς και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, τα οποία είχαν στραφεί προς την ακροδεξιά υποψήφια.

Μέχρι τον Νοέμβριο, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις η Μαρίν Λεπέν κατακτούσε καθαρά την πρώτη θέση για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, αν και εμφανιζόταν να χάνει τον β’ γύρο με οποιονδήποτε ανθυποψήφιο, λόγω της παραδοσιακής συσπείρωσης όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων ενάντια στην Ακροδεξιά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατέρχεται στις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος με σοσιαλφιλελεύθερη πλατφόρμα, καταγράφει ποσοστό 18%, ενώ τέταρτος, με 14%, εμφανίζεται ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν.

Ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, ώστε να γνωρίζει εάν θα είναι τελικώς υποψήφιος πρόεδρος και δεν περιλαμβανόταν ως επιλογή στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Leave a Comment