PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία-Επίθεση: Τέσσερις νέες συλλήψεις – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο δράστης


Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην σύλληψη τεσσάρων ακόμη προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας για την ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Πέμπτη σε εκκλησία της Νίκαιας, στην νοτιοανατολική Γαλλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην Βαλ-ντ’Ουάζ, στα προάστια του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή στο AFP. Ο ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 29 ετών, είναι ύποπτος ότι ήταν σε επικοινωνία με τον δράστη της επίθεσης, τον 21χρονο Τυνήσιο Μπραχίμ Ισάουϊ. Οι άλλοι τρεις, ηλικίας από 23 ως 45 ετών, βρισκόντουσαν στο σπίτι του πρώτου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πριν από τις νέες αυτές συλλήψεις, έξι άνθρωποι είχαν ήδη συλληφθεί από την Πέμπτη. Ωστόσο πλην ενός 29χρονου Τυνήσιου, όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Αυτός είναι ύποπτος ότι είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουϊ στο πλοίο που τον έφερε στην νήσο Λαμπεντούζα στην Ιταλία και ότι στη συνέχεια είχε ταξιδέψει μαζί του ως τη Γαλλία.

Ο 21χρονος Ισάουϊ εξακολουθεί σήμερα να νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά της αστυνομίας που έσπευσε στην βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορία που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Ισάουϊ εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει αρκετές ημέρες την ανάκρισή του από την αστυνομία.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP-, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment