Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Δύο συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο



Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την πρωτοφανή κλοπή στο Λούβρο, όπου οι δράστες, οπλισμένοι με αλυσοπρίονα, απέσπασαν κοσμήματα εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας από τους κρατούμενους συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Αλγερία από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι το Σάββατο, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι και οι δύο περίπου 30 ετών, κατάγονται από το Seine-Saint-Denis της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Φέρεται να είναι μέλη της τετραμελούς συμμορίας που εισέβαλε στο εμβληματικό μουσείο στις 18 Οκτωβρίου.

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι βρήκε ψηφιακά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας του μουσείου ήταν σε επαφή με τους κακοποιούς – πυροδοτώντας φόβους ότι υπήρχε πληροφόρηση εκ των έσω.

Μια πηγή δήλωσε στην Telegraph: «Βρήκαμε ψηφιακά εγκληματολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε συνεργασία με έναν από τους φύλακες ασφαλείας του μουσείου και τους κλέφτες. Ευαίσθητες πληροφορίες διαβιβάστηκαν σχετικά με την ασφάλεια του μουσείου, και έτσι γνώριζαν την παραβίαση».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πολωνία: Έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή

Peristeri News

Γάζα: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Peristeri News

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον

Peristeri News

Leave a Comment