PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Άνοιγμα της εστίασης με εντάσεις


Η εστίαση άνοιξε σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία, με τους πολίτες να κατακλύζουν καφέ και εστιατόρια.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, ακόμη και τα επεισόδια, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, με την αστυνομία να επεμβαίνει σε διάφορες πόλεις.

Στη Ρεν, έγινε χρήση δακρυγόνων, αλλά και στο Παρίσι, το Μπορντό ή τη Μασσαλία, η αστυνομία παρενέβη για να εκκενώσει τα εστιατόρια, καθώς κάποιες βεράντες έμειναν ανοιχτές ακόμη και μετά τις 21.00. Η απαγόρευση, μετατοπίστηκε από τις 19.00 στις 21.00, όμως αρκετοί Γάλλοι την αγνόησαν.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα στις βεράντες της Place Sainte-Anne, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης “rue de la soif”, (σ.σ. Δρόμος της Δίψας), δρόμος γνωστός για τα πολλά μπαρ του.

Σε αυτές τις εικόνες που τραβήχτηκαν από δημοσιογράφο από το Ouest France, βλέπουμε συγκεκριμένα ανταλλαγές πετρών και δακρυγόνων μεταξύ της αστυνομίας και μερικών πολιτών που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη απαγόρευση της κυκλοφορίας, στην Place Sainte Anne, όπου οι συγκρούσεις ήταν στο αποκορύφωμά τους.

Στο Μπορντό, η διασκέδαση συνεχίστηκε και μετά τις 9 μ.μ., ιδίως στην Place Fernand Lafargue, όπου, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι παρέμειναν τραγουδώντας και χορεύοντας, μετά το κλείσιμο των μπαρ. Έχοντας διακριτική παρουσί σε μέρη της πόλης, η αστυνομία φαίνεται να μην παρενέβη μαζικά, ακόμη και αν στις 22.00 μια περιπολία ζήτησε από μερικούς ανθρώπους να αποχωρήσουν, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται.

Παρόμοιες εικόνες παρατηρήθηκαν και στο Παρίσι και τη Μασσαλία, όπου η αστυνομία ζητούσε από τους πολίτες να αποχωρήσουν από τα μπαρ και να τηρήσουν την απαγόρευση της κυλοφορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment