PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γαλάζια εκστρατεία για υπερψήφιση των νέων μέτρων



Έξι στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσουν όλους τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο.

Έξι στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσουν όλους τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο. Και τούτο προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του προηγούμενου Φεβρουαρίου, με τους 22 διαφωνούντες στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και όσα ακολούθησαν, με τις διαγραφές.

Ηδη στη Ν.Δ. επιδίδονται σε επιχείρηση αποτροπής διαρροών, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων. Οι προσπάθειες που έγιναν να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των νέων μέτρων στα κομματικά στελέχη κι από τα κομματικά στελέχη στη βάση του κόμματος, τώρα περνούν στους βουλευτές.

Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε «ομάδα κρούσης» αποτελούμενη από έξι στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό, που θα αναλάβουν να πείσουν όλους τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο. Ως επιχείρημα προβάλλουν την ανάγκη να σωθεί η χώρα.

Η ομάδα που απαρτίζεται από τους έξι που καλούνται «να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» είναι οι Σοφία Βούλτεψη (φωτ.), Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Μπούρας και Δημήτρης Σταμάτης. Εχουν πάρει ήδη «φύλλο πορείας» και προσεγγίζουν έναν-έναν τους βουλευτές και ειδικά εκείνους που έχουν εμφανές πρόβλημα συνείδησης όσον αφορά ορισμένα μέτρα ή, ακόμη, και πρόβλημα απέναντι στην εκλογική τους «πελατεία».

Πάντως, η ομάδα των έξι δηλώνει πως ο στόχος είναι να μην υπάρξει ούτε μία αρνητική ψήφος από τη Ν.Δ., καθώς θεωρούν ότι διαρροές θα υπάρξουν από τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Και οι βουλευτές όμως του κόμματος έχουν χαμηλώσει πολύ τους τόνους της κριτικής την τελευταία εβδομάδα και όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας αναμένεται να τηρηθεί… σιγή ασυρμάτου.

Προβλήματα υπάρχουν σε μια σειρά από μέτρα: Παραδείγματος χάρη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης προφανώς δυσκολεύεται να υπερψηφίσει μέτρο για μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ (κατά 30 ευρώ). Οπως και ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, να υπερψηφίσει μέτρο περικοπής του μισθού των ένστολων και ειδικά των αστυνομικών. Ομως, αμφότεροι βρίσκονται με δεμένα τα χέρια. Εξάλλου, σε καμιά περίπτωση δεν δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το πακέτο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment