PeristeriNews.gr
Διεθνή

G20: 5 τρισ. δολάρια στη μάχη κατά του Covid-19


Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες (G20) δεσμεύθηκαν να κάνουν «ό,τι χρειασθεί» ώστε να ξεπεραστεί η κρίση λόγω κορωνοϊού, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ρίχνουν 5 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέσω εθνικών μέτρων, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών να μετριάσουν το χτύπημα και να στηρίξουν επιχειρήσεις και πολίτες.

Κατά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες του G20 δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν και να χρηματοδοτήσουν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι κοινωνικές συνέπειες, αλλά και να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παρεμβάσεις στο διεθνές εμπόριο.

Παράλληλα, εξέφρασαν ανησυχίες για τους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν εύθραυστες χώρες, κυρίως στην Αφρική, και πληθυσμοί όπως οι πρόσφυγες, ενώ παραδέχθηκαν την ανάγκη να ενισχυθεί το παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας και τα εθνικά συστήματα υγείας.

«Δεσμευόμαστε για ένα αρραγές μέτωπο ενάντια στην κοινή απειλή», ανέφεραν οι ηγέτες του G20 στο κοινό τους ανακοινωθέν, ενώ αναφέρθηκαν και στις ανησυχίες περί προστατευτισμού, επιμένοντας σε ανοικτές αγορές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment