PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Βαθιώτης: «Η κοινωνία αρνείται να περιμένει!»



Ενημέρωση από τον Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Περιστέρι Μαζί», Γιώργο Βαθιώτη, για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Ενημέρωση από τον Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Περιστέρι Μαζί», Γιώργο Βαθιώτη, για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά». Αναλυτικά:

“Στο χώρο του συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά» με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη στις 9 Οκτωβρίου 2012 συναντήθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Βακόνδιος, πλήθος γονέων και παιδιών με ειδικές ικανότητες από το Περιστέρι με αντιπροσωπεία ομάδας «Επιστημόνων Υγείας» για την πόλη μας. Στη συζήτηση πήραν μέρος επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού σχολείου Περιστερίου δάσκαλος Παντελής Σγουράκης, η αντιπρόεδρος Παπαπαναγή Φωτεινή, η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού σχολείου Ιλίου Κόμνου Ελένη και η γραμματέας Παξινού Πολυξένη .


Η θερμή ανταπόκριση όλων των παρευρισκομένων σε μια δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση, δημιούργησε ένα εξαιρετικό κλίμα ώστε να ειπωθούν οι ανάγκες, υλικές και ηθικές, παράπονα αλλά και δικαιολογημένη αγανάκτηση για την αντιμετώπιση των παιδιών με αναπηρία από τους κρατικούς και δημοτικούς φορείς της πόλης μας.

Ο Γιώργος Βαθιώτης αφού άκουσε και συμμερίστηκε τα παράπονα και τα προβλήματα παιδιών και γονιών αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη κα Μεϊντάση διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Περιστερίου την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.

Της γνωστοποίησε την πρόθεση και τον ενθουσιασμό των γιατρών της ομάδας «Επιστημόνων Υγείας για το Περιστέρι» να καλύψουν την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα των μαθητών που έχουν ανάγκη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Μετά την παραπομπή του από την Διευθύντρια του σχολείου στη κοινωνική λειτουργό κα Κωλέττα, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, του ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει «ιδιαίτερη ανάγκη» στη παρούσα κατάσταση για ιατρική κάλυψη και ιατρική ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους.

Άγνοια για την πρωτοβουλία αυτή του Γιώργου Βαθιώτη και την προσφορά των Επιστημόνων Υγείας και κυρίως έκπληξη για την έλλειψη ενημέρωσης από τους υπευθύνους του σχολείου εξέφρασαν οι γονείς, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού σχολείου .

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι αισθάνθηκαν οι παρόντες της συζήτησης για την στάση των υπευθύνων του 1ου Ειδικού σχολείου στη προσφορά αλληλεγγύης των γιατρών, καθώς αναφέρθηκαν οι ανάγκες των παιδιών, οι πολλαπλές ελλείψεις ακόμα και σε υλικοτεχνικό επίπεδο για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ο Γιώργος Βαθιώτης κάλεσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία να αναφέρουν άφοβα τα προβλήματα τους ώστε να γίνει άμεση καταγραφή και ανάδειξη τους γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα σε εποχές τραγικών αναγκών να ολιγωρεί αλλά επιβάλλεται η κάθε πρωτοβουλία να γνωστοποιείται για να προασπίζει τα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας.

Γιώργος Βαθιώτης

Για τη Δημοτική παράταξη «Περιστέρι Μαζί»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Α. Παχατουρίδης: Έπεσαν τα πρώτα μπετά του νέου Πολιτιστικού Μεγάρου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Leave a Comment