PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης και μετά αναθεώρηση του Προϋπολογισμού


Οι στόχοι του προϋπολογισμού του 2015 θα αναθεωρηθούν με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

Οι στόχοι του προϋπολογισμού του 2015 θα αναθεωρηθούν με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο προϋπολογισμός τρέχοντος έτους εκτελείται σύμφωνα με τον ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων Προϋπολογισμό του 2015. Οι μηνιαίοι στόχοι ενδέχεται να αναθεωρηθούν βάσει του νέου στόχου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους και ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία», υπογραμμίζει ο Γ. Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου πλαισίου οικονομικής πολιτικής θα αναθεωρηθεί ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης κατά 2,9% για το 2015 που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς και οι βασικές μακροοικονομικές μεταβλητές, προσθέτει.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει πως η ύπαρξη ή μη δημοσιονομικού κενού για το 2015 εξαρτάται από τον στόχο του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τη μεθοδολογία του προγράμματος οικονομικής πολιτικής ο οποίος τελεί υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment