PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Σταθάκης: ΕΚΑΣ και «κόκκινα» δάνεια τα εναπομείναντα αγκάθια


Τα εναπομείναντα «αγκάθια» για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μοναδικά θέματα που παραμένουν στο τραπέζι είναι το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Σταθάκης, όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, διαβεβαίωσε ότι «θα βρεθεί λύση», ενώ όσον αφορά το δεύτερο, διευκρίνισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πώληση των συγκεκριμένων δανείων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Αναφορά έκανε και στην παραχώρηση του Ελληνικού, με τον ίδιο να καθιστά σαφές ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ και των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του Eurogroup και δήλωσε έτοιμος να εκπονήσει έναν οδικό χάρτη για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment