PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Γ. Σπανός: Απώτερος σκοπός της ΑΕΚ να διεκδικήσουν το ματς στα χαρτιά


Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, τόνισε σε δηλώσεις του ότι περίμενε την έφεση της ΑΕΚ μετά τη δικαίωση του Ατρομήτου για την αναμέτρηση που δεν έγινε “λόγω δοκαριών”.

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο λόγω “έλλειψης υπαιτιότητας” και αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας με την ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία, ενώ η Ένωση προχώρησε σε έφεση.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού:

“Δεν αισθανόμαστε δικαιωμένοι ως Ατρόμητος. Δικαίωση αισθάνεται και πρέπει να αισθάνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το 2023 το να ψάχνουμε αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι ανεπίτρεπτο και δεν τιμάει καμία μεγάλη ομάδα να ενεργεί έτσι, ούτε και την ΑΕΚ. Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σίγουρα, έχει το ποδόσφαιρο κανονισμούς και σίγουρα θα αναλαμβάναμε την ευθύνη μας αν βάζαμε έναν τιμωρημένο παίκτη, αν κάναμε περισσότερες αλλαγές από όσες δικαιούται κάθε ομάδα. Έτσι θα νοθεύαμε το παιχνίδι και θα έπρεπε να τιμωρηθούμε.

Ωστόσο, είναι αστείο να μιλάμε για μια τελική απόκλιση περίπου στον έναν πόντο, σε ένα τέρμα που είναι 2,44. Δεν θα μιλήσω νομικά, θα μιλήσω για ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν θα αποκτούσε συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού και οι δύο τερματοφύλακες θα κάθονταν στο ίδιο τέρμα από ένα ημίχρονο, κάτι το οποίο ανέπτυξε και ο δικαστής στο σκεπτικό του. Η ουσία είναι ότι δεν είχαμε καμία σκοπιμότητα.

Με αυτά τα τέρματα έχουμε δώσει φέτος δέκα ματς στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κάτι για να “νοθεύσουμε” τον αγώνα. Νομίζω είναι μία πρώτη νίκη για το άθλημα, αφού η υπόθεση θα κριθεί στην Εφέσεων μετά την έφεση της ΑΕΚ, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο” ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: “Δεν γνωρίζω τι ανέπτυξε στο σκεπτικό του ο δικαστής και δεν θέλω να μπω τώρα σε επιμέρους πράγματα που δεν γνωρίζω. Εγώ μιλάω για την ουσία. Η ουσία είναι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και ο ένας πόντος διαφορά είναι ανεπαίσθητη και σε κανένα σημείο δεν θα νοθευόταν ο αγώνας, γιατί απλούστατα καμία ομάδα δεν θα αποκτούσε πλεονέκτημα από ένα τέρμα στο οποίο υπολειπόταν ένας πόντος.

Μιλάμε για πράγματα που προκαλούν τοξικότητα. Έχει προκληθεί ένα μεγάλο θέμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δέκα μέρες το συζητάμε όλοι. Νομίζω όλο αυτό είναι λάθος. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει την καλύτερη ομάδα, δεν είχε να φοβηθεί τίποτα, έπρεπε να έρθει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει το ματς επί ίσοις όροις. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τον Ατρόμητο να διαμορφώσει τις συνθήκες του αγώνα υπέρ του ή να λειτουργήσει με σκοπιμότητα για να κερδίσει το παιχνίδι”.

“Προσωπικά, την περίμενα την έφεση της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα για αυτό το θέμα. Απώτερος σκοπός της ΑΕΚ ήταν να μην γίνει το παιχνίδι και να το διεκδικήσει στα χαρτιά. Εν τέλει δικαιώθηκα και το περίμενα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Είναι δικαίωμά της να πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσει τα συμφέροντά της. Σίγουρα, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι έχει απολέσει το ηθικό πλεονέκτημα στη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Δεν μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να χειρίζεται τα θέματα διαφορετικά και να βγάζει ανακοινώσεις και να λέει ότι “εμείς ως ΑΕΚ πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό και μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε τα παιχνίδια στους αγωνιστικούς χώρους” και να έρχεται μετά στο Περιστέρι και να επιδιώκει να πάρει το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο”.

Για το ότι ο Ατρόμητος θέλει αυτό το παιχνίδι να διεξαχθεί για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για τα playoffs: “Σίγουρα… Έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο. Η διαφορά που έχουμε αυτή τη στιγμή καλύπτεται. Το παιχνίδι μας ενδιαφέρει και για αγωνιστικούς λόγους, αλλά πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει γιατί είμαστε μια ομάδα που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Όλη αυτή η ιστορία έχει κάνει κακό στην υστεροφημία της ομάδας και είναι τελείως άδικο αυτό που συμβαίνει. Δεν θα έπρεπε μεγάλες ομάδες να κάνουν ζαβολιές και να προσπαθήσουν να βρουν αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουν ένα παιχνίδι”.

Για το αν ο Ατρόμητος υπάρχει περίπτωση να προσφύγει στο CAS σε περίπτωση που το ματς δοθεί στην ΑΕΚ: “Αυτό θα το συζητήσουμε με τους νομικούς μας και θα αποφασίσουμε εκείνη τη στιγμή πώς θα πράξουμε”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment