PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: H λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων


Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 29/11/2013.

Για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Σγουρός δεν κατονομάζει τους βουλευτές, ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε κάνει το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως «δυστυχώς η λογική της ”καλής βίας” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως εξηγεί, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση.Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισημαίνει.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά των βουλευτών αναφέρει: «Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ”επισκέπτες” Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση. Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν. Ο καθένας κρίνεται ……».

Ο κ. Σγουρός τονίζει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «ήταν και είναι χώρος διαλόγου και συνθέσεων και δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψουν κάποιοι σε ”δοκιμαστικό σωλήνα” της πρακτικής που θέλουν να επιβάλλουν».

Σημειώνει τέλος «τη στάση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά που αν και διαφωνούσε με την απόφαση, καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε ότι αυτοί οι δήθεν ”αγανακτισμένοι” σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το Δήμο και το σύνολο του δημοτών της πόλης του και δεν τους αναγνωρίζει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment