PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Να αλλάξουμε για να ενωθούμε


«Να αλλάξουμε για να ενωθούμε και όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στο Πρακτορείο FM, αναφερόμενος στην κινητικότητα στην Κεντροαριστερά και την απόφαση που έχει λάβει μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία -εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης- ιδρύοντας δικό τους πολιτικό φορέα.

Κατά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, «η πρόταση της Δημοκρατική Συμπαράταξης είναι “υπάρχω, είμαι εδώ και δυο χρόνια και σας καλώ να πάμε μαζί”». Αυτό, εκτίμησε, «συνεπάγεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα». Ακόμη, ανέφερε ότι δεν αλλάζουν τα πάντα αν αλλάξει το όνομα.

Όπως υποστήριξε, η πρωτοβουλία, που πήρε μαζί με τα άλλα δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να καταφέρει να καλύψει μια υπαρκτή και διευρυνόμενη ανάγκη στον εκλογικό κόσμο, να καλυφθεί ο χώρος του κέντρου.

«Πήραμε μια πρωτοβουλία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία, πήραμε το ρίσκο αν και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ήταν ασφαλές (…) αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από μια νέα πρόταση και κυρίως οι παραγωγικές ηλικίες, που νιώθουν ακάλυπτες», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε κρίση κατέγραψε ραγδαία πτώση στο εκλογικό σώμα, τότε άρχισε να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, ενώ χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακάμπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment