PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Πλακιωτάκης: Ας ετοιμάζει η κυβέρνηση την απολογία της


Νιώθω ότι ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». 

«Ο προϋπολογισμός αναδεικνύει την ασυνέπειά τους», συνέχισε και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, διερωτήθηκε: «Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Τσίπρα;». Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση «να ετοιμάζει την απολογία της» και «να σταματήσει να πανηγυρίζει» καθώς, όπως είπε, οι ευθύνες της είναι τεράστιες.

«Έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι η μοίρα τον επέλεξε να φέρει εις πέρας μία αποστολή. Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω κ. Πρωθυπουργέ και που θα σας χαλάσω το όνειρο, αλλά πρέπει να σας θυμίσω τότε που ήσασταν Κομμουνιστής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, τι λέγατε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όπως ανέφερε, τότε ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τη λέξη συναίνεση, ενώ καταλόγισε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι «για έξι μήνες έπαιζαν ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια».

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. «Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο», ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κ. Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την κυρία Αγκέλα; Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ν.Δ. έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε.» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όταν μιλούν για τη Ν.Δ. να μετρούν τα λόγια τους. «Με τη στάση μας ανατρέψαμε την εθνική τραγωδία που παραλίγο να προκαλέσετε».

«O προϋπολογισμός δεν συνετάχθη στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά στις σουίτες του Χίλτον» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός «αποκαλύπτει την απάτη της Αριστεράς». «Κ. Τσίπρα, ξεκινήσατε να αλλάξατε την Ευρώπη και γυρίσατε σκλάβος της Ευρώπης», σημείωσε και καταλήγοντας τόνισε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

 

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment