Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Στις 26 Μαΐου κάνουμε Νέα Αρχή για την Αττική

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

Στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας πέρασαν Διοικήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, που δυστυχώς δεν έδωσαν λύσεις στα μεγάλα και υπαρκτά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες. Οι Διοικήσεις τόσο της κας Δούρου όσο και του κ. Σγουρού το μόνο που άφησαν πίσω τους είναι:

 • Προβλήματα που χρονίζουν.
 • Ανεύθυνες πολιτικές.
 • Χαμένες ευκαιρίες.
 • Αναξιοποίητες δυνατότητες.
 • Έλλειψη σχεδιασμού.
 • Ανεπάρκεια στην απορροφητικότητα πόρων.

Απέναντι σε αυτές τις αναποτελεσματικές και αποτυχημένες πολιτικές που πήγαν πίσω την Αττική μας πρέπει να βάλουμε ένα τέλος και να κάνουμε ταυτόχρονα μια Νέα Αρχή. Διότι η Αττική μπορεί και πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Μέσα από ένα οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό με όραμα, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μια Νέα Αρχή. Με όραμα, σχέδιο, συνεργασίες. Με ανθρώπους έμπειρους κι αφοσιωμένους. Έχω το σχέδιο για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Δεσμεύομαι να δουλέψω πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

 • Για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με το βάρος στην ανακύκλωση.
 • Για ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ανασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους.
 • Για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, ώστε να τονώσουμε την τοπική ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
 • Για την ενίσχυση κι ανάδειξη των χώρων πρασίνου και αναψυχής.
 • Με έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη.
 • Για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης, στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη απο τη στήριξή μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Δυτική Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Χρειάζεται έναν ρεαλιστικό και συνολικό σχεδιασμό για:

–           Ορθή και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων.

–           Επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση και διευθέτηση των ρεμάτων.

–           Κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών που συνδέουν το Λεκανοπέδιο.

–           Χώρους στάθμευσης.

–           Ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου.

–           Αστικές αναπλάσεις.

–           Ασφάλεια για τους πολίτες.

–           Βελτίωση της καθημερινότητας.

–           Επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητας και ιδιαιτερότητας των περιοχών της.

Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουμε στην αναβάθμιση των υποδομών σε κάθε γειτονιά, των σχολικών μονάδων, των Νοσοκομείων.

Η Δυτική Αθήνα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και χρειάζεται ένα συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο, με έργα αιχμής, που θα μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερα εισοδήματα, να αυξήσουν την αξία της περιουσίας των πολιτών, να κάνουν καλύτερη την ζωή όλων. Πιο συγκεκριμένα θα εστιάσουμε σε έργα όπως:

 • Η βελτίωση του δικτύου αστικών μετακινήσεων και μεταφορών.
 • Οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων.
 • Η προώθηση των αστικών αναπλάσεων.
 • Η δημιουργία χώρων πρασίνου.
 • Η παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη Δυτική Αθήνα.

Ταυτόχρονα, προτεραιότητές μας που αφορούν ιδιαίτερα τη Δυτική Αθήνα, μεταξύ άλλων είναι:

 1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων, στη βάση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού.
 2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
 3. Η προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 4. Η ολοκλήρωση αλλά και η δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών με έμφαση τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, τις δομές υγείας κ.α.
 5. Η προστασία των ορεινών όγκων (Ποικίλον Όρος) και η προώθηση προγραμμάτων αναδάσωσης και ενίσχυσης του πρασίνου.
 6. Η ενίσχυση της περιφερειακής πολιτισμικής δημιουργίας και η ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Αθήνας, μέσα από κοινές δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.
 7. Οι παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στο σύνολο των δήμων.

Έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορώ να κάνω έργο. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν υπόσχομαι περισσότερα από όσα έχω τη δύναμη να υλοποιήσω, αλλά θα διεκδικήσω όσα μπορώ, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Στην πράξη, όπως έκανα πάντα.

Related posts

Εγκρίνεται το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής 2021-2027

Peristeri News

Γιώργος Πατούλης: Η Μητέρα αποτελεί ένα ιερό σύμβολο

Peristeri News

Σε λειτουργία ο αριθμός της Περιφέρειας Αττικής για το οδικό δίκτυο

Peristeri News

Leave a Comment