PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Λάθος η ανάληψη καθαριότητας των σχολείων από την Περιφέρεια


Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έχουν δοθεί λύσεις με διαφανή και άμεσο τρόπο σε όλα τα ζητήματα και τις ελλείψεις που σχετίζονται με την καθαριότητα, την ασφάλεια αλλά και την ιατρική κάλυψη σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την αποψινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Κατά την τοποθέτηση του στη συζήτηση επί του θέματος για τα προβλήματα καθαριότητας στις υπηρεσίες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών που έχει δώσει στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, ένα πρόβλημα που χρονίζει οδηγείται σε λύση, ωστόσο επισήμανε ότι λανθασμένα έχει αναλάβει η Περιφέρεια την ευθύνη επίλυσής του.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητας του υπ. Παιδείας και όχι δικό μας. Δεν γίνεται με πόρους που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν για την κάλυψη βασικών αναγκών στις «διψασμένες» τοπικές μας κοινωνίες, να αναλαμβάνουμε ευθύνες του κεντρικού κράτους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα θέσει το σχετικό ζήτημα τόσο στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας όσο και στην κεντρική κυβέρνηση.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς για την κάλυψη των ελλείψεων σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν αποτελεσματικές και όχι αποσπασματικές λύσεις και επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 1.050.000 ευρώ, προκειμένου να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός και να λυθεί οριστικά το θέμα, με την πρόταση μάλιστα η επιλογή του αναδόχου να γίνει αποκλειστικά και μόνο από Επιχειρήσεις με Κοινωνική βάση και προσανατολισμό.

Κατά τη συνεδρίαση επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών προσδιορίζοντας όλες τις ενέργειες της Περιφέρειας για την επίλυση του θέματος, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι η προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής με όλους τους δυνατούς νόμιμους τρόπους.

Σε σημερινή του ανακοίνωση μάλιστα για το θέμα σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Αν θέλουμε να διερευνήσουμε τις αιτίες του προβλήματος ίσως ανατρέξουμε στο «φάκελο» παράδοσης της προηγούμενης διοίκησης που ήταν κενός των εκκρεμοτήτων.

Η Διοίκηση του Γ. Πατούλη θα συνεχίσει σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, τις παρατάξεις και τους πολίτες σε διαρκή διαβούλευση, να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για την επίλυση όλων των προβλημάτων και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας.

Κρινόμαστε καθημερινά για την αποτελεσματικότητά μας και όχι για τις πολιτικές κορώνες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment