PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Πανούσης: Εμπιστεύομαι μόνο τον Πρωθυπουργό


Εμπιστοσύνη μόνο στον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο Γιάννης Πανούσης κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ ζήτησε να του δοθούν οι κασέτες με τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ μνημονεύοντας μάλιστα το Γουοτεργκέιτ στις ΗΠΑ.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Δεν είπα ποτέ ότι σχετίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία», σημείωσε.

«Έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτόν και αν συναντηθούμε θα του πω για ποιο λόγο έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτόν», είπε ο κ. Πανούσης αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι θέλει να του μιλήσει ο κ. Τσίπρας και στη συνάντηση να είναι μόνοι.

«Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη όλα αυτά για να φύγουν από τη δική του πλάτη. Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ό,τι και οι υπουργοί της κυβέρνησης», υποστήριξε και χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη τη δήλωση των Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Τόσκα ότι η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου. «Ήθελαν να φοβηθώ. Εκεί μέσα (σ.σ. στη μηνυτήρια αναφορά) είναι μέσα ο Γιάννης Πανούσης», ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι θα ζητήσει τις επίμαχες κασέτες με τους διαλόγους προειδοποιώντας πως αν έχουν καταστραφεί θα υπάρξει μεγάλο θέμα, κάνοντας μάλιστα παραλληλισμό με το Γουτεργκέιτ επί προεδρίας Νίξον. «Θυμηθείτε τι έγινε στην Αμερική», είπε.

Παράλληλα κατηγόρησε τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης τόσο για τις δηλώσεις που έκαναν εναντίον του, όσο και για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν. Ακόμη επεχείρησε να εξηγήσει τους χειρισμούς του ως υπουργός όταν πληροφορήθηκε τις συνομιλίες, διερωτώμενος: «Πώς θα φαινόταν να στραφεί υπουργός κατά κρατουμένων αλλά και κατά στελεχών του κόμματος της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος;».

Ακόμη ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι δεν έχει προσωπικά σχέδια. «Ούτε Τζέιμς Μπόντ είμαι ούτε μυθιστόρημα θέλω να γράψω ούτε κάποιοι με έχουν βάλει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν παίζω παιχνίδια είμαι μόνος μου, μοναχικός καβαλάρης».

Εξάλλου, την κλήση του Πρωθυπουργού στην Επιτροπή ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment