PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Δεν είναι στο τραπέζι οι διακοπές ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας


Η εφαρμογή έκτακτων μέτρων υποχρεωτικού χαρακτήρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως οι διακοπές ρεύματος, δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό βίο» ανέφερε συγκεκριμένα ερωτηθείας αν θα υπάρξουν μέτρα όπως οι περικοπές ρεύματος σε περίπτωση που κλιμακωθεί η ενεργειακή κρίση. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, ούτε διαφαίνεται εδώ που είμαστε η ανάγκη μιας τέτοιου είδους κίνησης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ακόμη πως σε ό,τι αφορά το Δημόσιο υπάρχουν μια σειρά από μέτρα εξοικονόμησης που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

«Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια, χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος χωρίς αμφιβολία», συνέχισε ο κ. Οικονόμου.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία σενάρια όπως προδιαγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κάνει ουσιαστικές ανακοινώσεις με μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης, δίπλα στον πολίτη όχι για να μηδενίσουμε, κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά για να έχει όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment