PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: To 90% των προσφυγόπουλων έχει εμβολιαστεί


To 90% των προσφυγόπουλων έχει εμβολιαστεί, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το θέμα των εμβολιασμένων παιδιών έθεσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης που συνέστησε στον αναπληρωτή υπουργό «τα παιδιά από την Συρία να εμβολιάζονται και να παίρνουν και βιβλιάριο υγείας». Ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι «σχεδόν το 90% των παιδιών είναι εμβολιασμένο» προσθέτοντας ότι και πολλά Ελληνόπουλα δεν έχουν βιβλιάριο υγείας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης ρώτησε εάν θα γίνουν τρία hot spot στη Χίο όπου γίνονται επεισόδια. «Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεν υπάρχει φύλαξη των hotspot, σήμερα έχει φύγει ο αστυνομικός σταθμός», υποστήριξε.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μηταράκης απευθύνεται στη Βουλή είναι κόσμιος, αλλά δεν είναι κόσμιος ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται στο λαό της Χίου. Καλείτε πρακτικά το λαό της Χίου σε εξέγερση. Καλύπτετε πρακτικά τις εξεγέρσεις», του απάντησε ο Γ. Μουζάλας και πρόσθεσε: «Δεν θέλετε την επίλυση του προβλήματος. Δεν ξέρω αν ακολουθείτε την θέση της Ν.Δ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας είναι η λύση».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρότεινε την λειτουργία ενδιάμεσου κέντρου κράτησης στο Μερσινίδι και ότι εξασφάλισε 3,7 εκατ. για το νέο χώρο για να κλείσουν άλλοι υφιστάμενοι χώροι. «Εμείς τον λαό της Χίου θα τον ανακουφίσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Επιμένετε να μεταφερθούν στην ενδοχώρα οι πρόσφυγες. Θα χαλάσει η συμφωνία. Θα πρέπει να επιλέξετε. Εμείς επιλέξαμε να τηρήσουμε την συμφωνία».

«Είναι προσβλητικός ο ισχυρισμός ότι έχω άμεσα ή έμμεση σχέση με τα επεισόδια που γίνονται στη Χίο», αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ., αλλά ο Γ. Μουζάλας επέμεινε: «Αναγνωρίζω αρκετά από αυτά που είπατε. Σ’ αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα δεν σας αναγνωρίζω». «Μην συνταχθείτε με το στέλεχος της Ν.Δ. στη Λέσβο και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου που είναι στέλεχος της Ν.Δ.», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment