PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ. Μουζάλας: Δεν θα κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο


Δεν θα κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μίνι Συνόδου της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έκανε λόγο για «κακή πληροφόρηση» σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση 50 χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας.

«Αντιμετωπιίσαμε το ζήτημα της δημιουργίας στρατοπέδου 50 με 60 χιλιάδων θέσεων ακόμη και στα ολυμπιακά ακίνητα. Υπήρξαν τέτοιες προτάσεις, όμως τις αποτρέψαμε. Αντί αυτού πετύχαμε να πάρουμε 20 χιλιάδες επιδοτήσεις ενοικίων για προσωρινή υποδοχή προσφύγων, εφ’ οσον χρειαστεί. Δέκα χιλιάδες στην Αττική και 10 χιλιάδες εκτός Αττικής, όπως ήταν ο σχεδιασμός που είχαμε και αντί του στρατοπέδου των 50 χιλιάδων, θα έχουμε 20 χιλιάδες θέσεις επιδοτούμενου ενοικίου» είπε.

Τόνισε ότι «είμαστε ακόμα μακριά από τον καθορισμό του αριθμού των προσφύγων, ενώ η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: θα φιλοξενήσουμε τον αριθμό που μας αναλογεί. Δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο».

Επίσης, ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε ότι «τα hot spot, ένα στην Αθήνα και ένα στη Μακεδονία με επιδότηση ενοικίου είναι μια καλή εξέλιξη», ενώ αποσαφήνισε ότι απερρίφθη η φύλαξη συνόρων από τη FRONTEX, καθώς θα γίνεται από ελληνικά όργανα. Διευκρίνησε ακόμα ότι δεν ετέθη θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο. «Αυτό που πετύχαμε ήταν να θέσουμε το θέμα της Τουρκίας και πετύχαμε να αναφέρεται στο τελικό κείμενο πολλές φορές η Τουρκία. Αποτελεί την πύλη εισόδου στην Ευρώπη και πρέπει να ληφθούν μέτρα σε συνεργασία με την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment