PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ. Κυρίτσης: Ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει από το τέλος της εβδομάδας


«Ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει εντατικά από το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γ. Κυρίτσης.

«Οι αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας θα αποτρέψουν τα φαινόμενα βίας» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, ο κόσμος πείθεται και μεταφέρεται. Η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα».

Όπως είπε, ο χώρος που θα διατεθεί για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά είναι συνολικής χωρητικότητας 3.000 ατόμων και θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας.

Για την Ειδομένη ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχουν κλείσει τα σύνορα και συμπλήρωσε ότι «αιτήσεις ασύλου δεν θα γίνουν σε άτυπες εγκαταστάσεις αλλά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας».

Σε άλλη του συνέντευξη, στον Alpha 989, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού είπε ότι «φτιάχνεται ένας οργανωμένος χώρος υψηλής ποιότητας σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν, μια εγκατάσταση στα Λαγκαδίκια, ένας χώρος που θα πάρει πάνω από 2.000 άτομα και θα αποσυμφορήσει την Ειδομένη».

«Το ίδιο θα συμβεί και για τον Πειραιά με τον Σκαραμαγκά. Φτιάχνεται από το ναυτικό ως επί το πλείστον, στον γενικό χώρο του Ναυπηγείου και θα πάρει ως και 3000 άτομα από τον Πειραιά», πρόσθεσε.

«Εξηγούμε στον κόσμο ότι καμία τυπική διαδικασία είτε ασύλου είτε relocation δεν υπάρχει μέσα από άτυπες εγκαταστάσεις στην Ειδομένη ή τον Πειραιά», συνέχισεο ο κ. Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment