PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Κατρούγκαλος: Άνθρωποι σαν και εμένα δεν είχαν μαθει να πληρώνουν


«Άνθρωποι σαν και εμένα, που έβγαζαν 40 έως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει» καθώς δεν «μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί» συνέχισε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το νέο ασφαλιστικό έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και έσπευσε να διευκρινίσει ότι κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επανέλαβε ότι χάρη στην προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης, «οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν και θα επιτευχθεί ανάπτυξη».

Ερωτηθείς τέλος, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισήμανε ότι «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων», σημειώνοντας ότι οι σημαντικότερες ενστάσεις εκ μέρους των δανειστών, εντοπίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές, στο ύψος της εθνικής σύνταξης και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment