PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Γιακουμάτος: Λάθος οι επιθέσεις στον Γκ. Χαρδούβελη



Υπέρ του υπουργού Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να επιτίθεται σε έναν υπουργό, ο οποίος βρίσκεται στον συγκεκριμένο θώκο μόλις για ένα μήνα, τάχθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Υπέρ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να επιτίθεται σε έναν υπουργό, ο οποίος βρίσκεται στον συγκεκριμένο θώκο μόλις για ένα μήνα, τάχθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γιακουμάτος, τόνισε ότι υπήρξαν και λάθη στον ΕΝΦΙΑ τα οποία, όμως, θα διορθωθούν από τον αρμόδιο υπουργό, Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά «γι’ αυτό είναι εδώ ο κ. Χαρδούβελης, που άφησε την Αμερική, άφησε ένα κάρο λεφτά εκεί, για να έρθει. Να κοιτάξει και αυτό. Όχι μιζέρια».

Επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στο γεγονός ότι υπήρξαν άμεσες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ για την Κεφαλονιά, με δεδομένο ότι το νησί έχει πληγεί από τον σεισμό και οι κάτοικοί του δεν μπορούν να πληρώνουν για σπίτια τα οποία είτε έχουν καταρρεύσει είτε δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον φόρο στα κενά ακίνητα, με ενδεχόμενο η μείωση να φθάσει στο 30%.

Η πορεία των τιμών

Αναφερόμενος στο θέμα των τιμών βασικών προϊόντων, ανέφερε μία σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου, όπως για παράδειγμα με τους αρτοποιούς και το υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού.

Τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, το υπουργείο ολοκληρώνει τις επαφές με τους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την πορεία των τιμών βασικών προϊόντων, αν και υπήρξε σημαντική υποχώρησή τους κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ εμφανίστηκε θετικά διακείμενος στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Όπως τόνισε «τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι πάρα πολύ καλά».

Εξήγησε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης διαθέτει επικαιροποιημένα στοιχεία για τις τιμές των προϊόντων, καθώς υπάρχει έλεγχος από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην αγορά, τα οποία θα παρουσιαστούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι «εγώ δεν πάω στην αγορά να αγοράζω σεμεδάκια. Στέλνω συνεργάτη μου με μια φωτογραφική και φωτογραφίζει την ντομάτα, το αγγουράκι. Πάει στα σούπερ μάρκετ. Έχουμε στοιχεία επικαιροποιημένα. Πέρα από το παρατηρητήριο έχουμε και την φωτογράφιση. Όλα αυτά θα τα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο».

Η συνάντηση με την τρόικα

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο οι υπουργοί που θα μεταβούν στη Γαλλία για τη συνάντηση με την τρόικα θα διαπραγματευτούν τρία θέματα: α. τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, β. την αύξηση σε 100 των δόσεων για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και ταμεία και γ. τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τόνισε ακόμη ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να μεταβεί στο Παρίσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «όση πιθανότητα έχω να πάω στον Άρη, τόση πιθανότητα έχω να πάω στο Παρίσι».

Δεν ενδιαφέρομαι για την υπουργική «καρέκλα»

Επεσήμανε ακόμη ότι το πολιτικό του μέλλον «δεν στηρίζεται στο αν μείνω στην καρέκλα». Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης «το ζήτημα είναι πώς μπορούμε όλοι να ανακουφίσουμε τον δύσμοιρο λαό, που περνά μεγάλη μπόρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment