PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Γεραπετρίτης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση


Ανοιχτό το ενδεχόμενο προέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζομένους στην εστίαση άφησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις είπε πως θα υπάρξει εξατομικευμένη προσέγγιση καθώς στον συγκεκριμένο κλάδο δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση.

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορωνοϊού εβδομαδιαίως.

«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική πως ενώ στους κλειστούς χώρους το χειμώνα οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το προσωπικό μπορεί να μην είναι εμβολιασμένο, εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Σώματα Ασφαλείας – Ένοπλες Δυνάμεις: Δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρξει όντως δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, -ενδεχόμενο που είναι ανοιχτό, δυναμικό και αξιολογείται, θα καταλαμβάνει χώρους και κρίσιμες υποδομές που μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

Ειδικά για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις τόνισε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.

«Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναστολές υγειονομικών: Άμεση αναπλήρωση των κενών στις μονάδες υγείας
Σχετικά με τα κενά που θα δημιουργηθούν στον τομέα της Υγείας από την αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε για άμεση αναπλήρωση όλων των κενών.

«Θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας κατάλογος ώστε να καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή της δημόσιας υγείας στο βέλτιστο επίπεδο», ανέφερε.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους φοιτητές. Υπενθύμισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό των φοιτητών μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποβάλλονται σε διπλό τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ενδεχόμενο ενός lockdown

Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown λέγοντας ότι πλέον η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να ανεχθούν καθολικούς και οριζόντιους περιορισμούς.

«Στο μέτρο που έχει δοθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού στους πολίτες, που μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της επιλογής τους σε άμεσο χρόνο, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ηθικά ορθό αλλά και ούτε πολιτικά σκόπιμο να προβούμε σε νέα κλεισίματα της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αποτελεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και όλοι οι νοήμονες καταλαβαίνουν ότι δεν γίνονται αλλαγές όταν υπάρχει ζέουσα κατάσταση.

Νομίζω, πρόσθεσε, ότι όταν έρθει η ώρα ο πρωθυπουργός θα αποδώσει ευθύνες και θα προβεί στην όποια λειτουργική και οργανική αντικατάσταση χρειαστεί, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment