Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Δύσκολο το έργο στα Κύθηρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, τονιζοντας ότι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι «πολύ δύσκολη».

Όπως εξήγησε ο κ. Καπάκης, «πρόκειται για μια πυρκαγιά με ιδιαιτερότητες, λόγω της συνεχούς εναλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων, αλλά και της πυκνής καύσιμης ύλης».

Τα δύο μεγάλα μέτωπα εντοπίζονται αυτή την ώρα στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους. Αργά χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, με την αρωγή τριών αεροσκαφών και τριων ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα αναμένεται νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί με 32 πυροσβέστες και 8 οχήματα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Peristerinews.gr Newsroom

Χάκαραν τη Skroutz Last Mile – Ποια προσωπικά δεδομένα επηρεάστηκαν

Peristerinews.gr Newsroom

Παλαίμαχοι Ατρομήτου: Φιλανθρωπικός αγώνας με τους Δημοσιογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment