Κοινωνία

Γ. Χουλιάρας: Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός

«Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός» λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σχετικά με τα 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας» υπογράμμισε, με δήλωσή του στο protothema.gr.

Επίσης και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτιμά αρχικά ότι ίσως να προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας.

Σε ερώτηση αν μπορεί να ακολουθήσει νέος, ισχυρότερος σεισμός, η απάντηση του ήταν ότι δεν γνωρίζει, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Σημειώνεται πως οι πρώτες δυο αυτόματες καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχαν δώσει τον σεισμό στα 4 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα.

Related posts

Υπολογίσετε την ετήσια άδεια που δικαιούστε – Τι ισχύει για τη χορήγησή της

Peristeri News

Η Ρ. Πισπιρίγκου ποινικά υπόλογη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Peristeri News

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment