Δημοτικά

Γ. Μπεκιάρης: Καθημερινά είμαστε δίπλα στον Περιστεριώτη (video)

Αναφορά στις πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Περιστερίου έκανε με συνέντευξη του στο PeristeriNews.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης.

Ο κ. Μπεκιάρης ανέφερε ότι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο ίδιος προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βρίσκονται δίπλα στον Περιστεριώτη που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν συνολικά τριάντα δράσεις και προγράμματα δωρεάν στο Δήμο μας από τον καρδιολόγο κ. Μπεκιάρη, με τη συνεχή συμπαράσταση του κ. Παχατουρίδη και τη βοήθεια των λειτουργών των ΚΕΠ Υγείας και των άλλων συνεργατών του Δήμου.

Συγκεκριμένα οι σημαντικότερες δράσεις ήταν οι εξής:

1. Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και των πνευμόνων

2. Προληπτικός έλεγχος για τις παθήσεις του μαστού και ιδιαίτερα τον καρκίνο

3. Πνευμονολογικοί έλεγχοι και σπιρομετρήσεις σε μεγάλο αριθμό δημοτών

4. Ημερίδα για τη φλεβική θρόμβωση

5. Ημερίδα με θέμα τις «Χρόνιες ηλιακές βλάβες» σε συνεργασία με το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο

6. Δερματολογικές εξετάσεις κλινικές και δερματολογικές

7. Υπερηχογραφικός έλεγχος κοιλιακής αορτής για διάγνωση ανευρυσμάτων

8. Μετρήσεις οστικής πυκνότητας και σχετική ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες

9. Ενημέρωση και εξετάσεις για την «Πρόληψη παθήσεων της Γυναίκας» σε συνεργασία με το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο

10. Πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο συνεχίζεται

11. Εξετάσεις στο ευρύ κοινό για ηπατίτιδες και HIV

12. Ουρολογικός έλεγχος και ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη

13. Έλεγχος κλινικός και εργαστηριακός για τον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση και τις θυρεοειδοπάθειες

14. Σε τρία ΚΑΠΗ λειτουργούν μονάδες προληπτικού ελέγχου για την Άνοια. Η δραστηριότητά τους θα συνεχιστεί και το 2016

15. Ενημέρωση για τις καρδιοπάθειες και τους τρόπους πρόληψης

16. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών εφαρμόστηκε το πρόγραμμα «ΕΞΕΤΑΖΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

17. Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα «MOVEMBER»

18. Φυσικοθεραπείες και ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες που πάσχουν από τη νόσο ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

19. Χειρουργικές επεμβάσεις για καταρράκτη σε άπορους με τη συνεργασία του οφθαλμολόγου Θωμά Κίτσιου και του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, οι οποίες συνεχίζονται.

paxatouridis_kentro_ygeias_peristeriou_xatzipasxali_mpekiaris
Επίσκεψη του Δημάρχου Α. Παχατουρίδη με τον κ. Μπεκιάρη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

κ. Μπεκιάρη ποια είναι η άποψή σας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και με ποιους τρόπους καταφέρνει ο Δήμος Περιστερίου να πραγματοποιεί κοινωνικές δράσεις;

Η χώρα μας διαβιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Οι επιπτώσεις της είναι μεγαλύτερες στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού όπως είναι και οι πολίτες του Περιστερίου.

Η κρίση έχει σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος αξιών και θεσμών. Οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και ελέγχου δεν είναι σε θέση πλέον να ελέγχουν τη ζοφερή και χαοτική ανθρώπινη πραγματικότητα.

Η συμπεριφορά μας επηρεάζεται άμεσα με αποτέλεσμα την εμφάνιση άγχους, ανασφάλειας, κατάθλιψης και προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η αυξανόμενη ανεργία πολλαπλασιάζει τις αυτοκτονίες, ενισχύει την πρώιμη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης υπολειτουργούν οι κρατικές μονάδες παροχής υγείας, παρότι οι ανάγκες των πολιτών έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως υγεία θεωρείται όχι μόνο η απουσία νόσου αλλά και η κατάσταση ψυχοκοινωνικής ευεξίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για συμπαράσταση είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένες.

Ο Δήμαρχός μας και εγώ προσωπικά προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον πολίτη, να τον ακούμε και να τον βοηθάμε με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε δυνατότητα μας παρουσιάζεται. Εφαρμόζουμε αυτό που δήλωνα και προεκλογικά, «Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο».

Οργανώνουμε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, ενημερωτικές ομιλίες σε επίκαιρα θέματα και διενεργούμε δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ειλικρινά ευχόμαστε να είναι η οικονομική κρίση τελικά, η ευκαιρία για μια ανθρώπινη αλλαγή, για μια ανόρθωση και ανάκαμψη.

Μαθαίνοντας από τα λάθη μας, ίσως να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.

Mpekiaris_kep-ygeias
Ενημερωτική ημερίδα σε ΚΑΠΗ του Περιστερίου

Κάναμε μια αναφορά στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το χρόνο που μας πέρασε. Θα θέλατε να μας πείτε τι έχετε προγραμματίσει για το 2016;

Έχουμε πραγματοποιήσει ένα αρχικό προγραμματισμό δράσεων για το 2016 και εντός της χρονιάς θα επακολουθήσουν ακόμα περισσότερες. Στόχος μας είναι τουλάχιστον να διπλασιαστούν σε σχέση με πέρυσι έτσι ώστε να καλύψουμε όσες περισσότερες ανάγκες μπορούμε. Αναλυτικά οι δράσεις για το 2016 είναι:

1. Κάθε 4η Παρασκευή του μήνα, ειδικά οργανωμένη κινητή μονάδα της MKO PRAXIS, στελεχωμένη από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, θα σταθμεύει στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου από τις 18:00 έως τις 21:00 και θα διενεργεί εξετάσεις για την διάγνωση ηπατιτίδων Β και C και για τον HIV, με άμεση έκδοση αποτελεσμάτων.

2. Θα συνεχιστεί το έργο των τριών προληπτικών ομάδων «διάγνωσης της Άνοιας» που λειτουργεί στα ΚΑΠΗ

3. Φυσικοθεραπείες από ειδικούς σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, όπως και ψυχολογική υποστήριξη

4. Σπιρομετρήσεις σε μεγάλο αριθμό δημοτών

5. Εξετάσεις και ενημέρωση για την πρόληψη από τα καρδιαγγειακά νοσήματα

6. Έλεγχος κλινικός και εργαστηριακός για παθήσεις δέρματος, θυροειδούς, μαστού, προστάτου, αορτής (ανευρύσματα), πνευμόνων και περιφερειακών αγγείων

7. Ιατρική και νοσηλευτική συμπαράσταση στους άπορους συμπολίτες μας

8. Οργάνωση και λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

9. Σύντομα θα αρχίσει η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε μαθητές των σχολείων της πόλης μας σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αναστάσιο Θεοδωράκο, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Σας υπενθυμίζω ότι όλες οι δράσεις γίνονται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Related posts

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

7ος Λαϊκός Αγώνας «Peristeri Run 2022»

Peristeri News

Περιστέρι: Κατασκευή νέου πρότυπου και σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Peristeri News

Leave a Comment