PeristeriNews.gr
Οικονομία

Fuel Pass 2: «Κλείδωσε» η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας


Τέλος στην αναμονή για το άνοιγμα της πλατφόρμα του Fuel Pass 2, καθώς η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει έως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, αυτό θα γίνει πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο (30-31/7).

Τα ποσά για το επίδομα καυσίμων είναι:

– 80 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τα αυτοκίνητα και
– 60 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τις μοτοσικλέτες,

Τα αντίστοιχα ποσά στη νησιωτική Ελλάδα είναι 100 και 70 ευρώ. Σημειώνεται πως αν δεν επιλέξετε πληρωμή με ψηφιακή κάρτα, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα

Όσο για τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά έχουν αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, ενώ αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που υπάρχει στην οικογένεια.

Πως θα κάνετε την αίτηση

Η αίτηση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/fuelpass, όπως συνέβη και στην πρώτη φάση του επιδόματος.

Στην πλατφόρμα θα μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και μετά την είσοδο θα πρέπει – αν χρειάζεται – να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας.

Στη συνέχεια, η εντολή θα δοθεί στην τράπεζα η οποία άμεσα και μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει πιστώσει το ποσό είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε.

Για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας μέσω του κινητού τηλεφώνου, η συσκευή σας θα πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Πώς θα γίνει η καταβολή των χρημάτων

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

1. Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

2. Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

– Alpha Bank
– Τράπεζα Πειραιώς
– Εθνική Τράπεζα
– Eurobank
– Viva
– Παγκρήτια Τράπεζα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment