PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Φροντίδα Χαλιού – 4 Τρόποι για τη Συντήρηση του Χαλιού σας


Το σπίτι, είναι ο πιο σημαντικός χώρος για τους περισσότερους ανθρώπους και ο λόγος είναι πως είναι ίσως ο μοναδικός τόπος, στον οποίο μπορούμε να αισθανθούμε τη μέγιστη ασφάλεια και ηρεμία. Είναι το μέρος που επιστρέφουμε μετά από μια μεγάλη μέρα και αποζητάμε στιγμές ξεκούρασης, είναι ο χώρος στον οποίο θα περάσουμε τις πιο όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Για αυτόν το λόγο, είναι σημαντικό να προσέχουμε το σπίτι μας συνολικά ως χώρο, αλλά και το κάθε ξεχωριστό στοιχείο του. Πολλά πράγματα στο σπίτι χρειάζονται έναν μοναδικό τρόπο φροντίδας, και ένα από αυτά, είναι το χαλί.

Τα χειροποίητα χαλιά από τις  μοναδικές συλλογές χαλιών από τον Οίκο Εφραίμογλου, χρειάζονται το κατάλληλο τρόπο περιποίησης για να συντηρηθούν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αν αναρωτιέστε, πως μπορείτε και εσείς να διατηρήσετε τα χαλιά σας, στο πέρασμα των χρόνων, είστε στο σωστό σημείο.

Διαβάστε παρακάτω και θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τη φροντίδα των χαλιών σας.

  1. Μερικές οδηγίες καθαρισμού

Για αρχή είναι πολύ βασικό να σημειωθεί πως τα χαλιά χρειάζονται σκούπισμα μια φορά την εβδομάδα ή και πιο συχνά αν στο σπίτι ζουν παιδιά ή κάποιο κατοικίδιο. Αν το χαλί είναι χειμερινό προσπαθήστε να το σκεπάζεται από τη πλευρά του πέλους, για να μην αλλοιωθεί η ποιότητά του. Αν το χαλί είναι καλοκαιρινό ή για όλες τις εποχές, τότε δεν χρειάζεται να σκουπίζετε από κάποια συγκεκριμένη φορά. Επίσης, να θυμάστε πως οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν συγκεκριμένη λειτουργία για χαλιά, έτσι ώστε να μην προκληθούν φθορές. Να θυμάστε πως αν το χαλί σας λερωθεί τοπικά με καφέ, κρασί ή άλλο λεκέ, τότε πρέπει με γρήγορες κινήσεις να καθαρίσετε τον τοπικό λεκέ με χλιαρό νερό και ειδικό καθαριστικό χαλιών.

  1. Πλύση χαλιών

Το δεύτερο και πολύ βασικό στοιχείο για τη περιποίηση των χαλιών σας, είναι η πλύση τους. Όπως τα ρούχα και τα λευκά είδη, έτσι και τα χαλιά σας χρειάζονται πλύση για να διατηρούν τη καλή τους ποιότητα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες καθαρισμού που έρχονται μαζί με την αγορά του χαλιού σας, ώστε να μην προκληθεί βλάβη. Για αρχή, πρέπει να γνωρίζετε αν το χαλί ενδείκνυται για στεγνό ή πλενόμενο καθάρισμα. Είναι καλό, να εμπιστευτείτε ένα ταπητοκαθαριστήριο που μπορεί με τα κατάλληλα υλικά να καθαρίσει το χαλί σας.

  1. Το στέγνωμα του χαλιού

Σε περίπτωση που πλένεται το χαλί σπίτι σας, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για το εύκολο και γρήγορο στέγνωμα του. Πρώτα από όλα, χρειάζεται το χαλί να τυλιχτεί σαν ρολό και να παραμείνει όρθιο με μικρή κλίση για να στραγγίξει. Ύστερα θα είναι καλό να το απλώσετε σε μια επιφάνεια μακριά από τον ήλιο. Είναι σημαντικό το χαλί να στεγνώσει εντός μιας ημέρας για να μην παρουσιάσει μούχλα.

  1. Η αποθήκευση του χαλιού σας

Τέλος, όταν έχει έρθει η στιγμή της αποθήκευσης του χαλιού σας, θα πρέπει να είναι σίγουρα καθαρό. Ύστερα τυλίξτε το σε ρολό και συσκεύαστε το με κάποιο υλικό που να βοηθάει στον αερισμό. Είναι καλό να το φυλάξετε σε ένα στεγνό και σκιερό μέρος όπως κάποια αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού σας, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Μπορείτε να προσθέσετε ένα φακελάκι με σκοροαπωθητικό ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment