Διεθνή

Frontex: Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες διασώθηκαν από την Παρασκευή στη Μεσόγειο

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν 17 σορούς…

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο από την Παρασκευή, γνωστοποίησε σήμερα η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«5.000 και πλέον (μετανάστες) έχουν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο από την Παρασκευή 29 Μαΐου» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Frontex.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν 17 σορούς, πρόσθεσε η υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δώσει νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έχουμε δει το 2015» υπογράμμισε ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Πλοία από τη Βρετανία, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Ιταλία όπως επίσης και αεροσκάφη από την Ισλανδία και Φινλανδία αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 45.000 παράτυποι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία, όμως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 1.770 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πεθάνει ή χαθεί κατά το διάπλου.

Related posts

Καντίροφ: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Peristeri News

Gazprom: Ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni

Peristeri News

Πολύ κοντά στην ανακατάληψη της πόλης Λιμάν οι Ουκρανοί

Peristeri News

Leave a Comment