PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φρένο στο εμβόλιο της Astra Zeneca για τους κάτω των 60 ετών


Εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca στην χώρα μας, αφού η επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται στην κυβέρνηση να σταματήσει η χορήγησή του σε ηλικίες κάτω των 60 ετών. Τι ισχύει για όσους έκαναν την πρώτη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμβόλιο της Αstrazeneca χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και άνω και μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που ήδη έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Τι εισηγείται η επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής είναι να σταματήσει ο εμβολιασμός με AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών και στηρίζει την απόφασή της αυτή στο γεγονός ότι ήδη υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα.

Έτσι, ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Τι προτείνει η επιτροπή σε όσους έχουν κάνει μια δόση με AstraZeneca

Ήδη είναι χιλιάδες εκείνοι που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca και η επιτροπή προτείνει να αλλάξουν εφόσον το επιθυμούν το ραντεβού τους με άλλο εμβόλιο.

Περισσότερες διευκρινίσεις θα γίνουν στην απογευματινή ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβλάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αξιωματούχος ΕΜΑ: «Να μη γίνεται το AstraΖeneca στους άνω των 60 ετών»

Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε, πως ο αξιωματούχος του ΕΜΑ δήλωσε την Κυριακή πως οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση εμβολίου της Astrazeneca σε άτομα άνω των 60 ετών.

Ο λόγος είναι η σπάνια παρενέργεια πήξης του αίματος, αλλά και καθώς όλο και περισσότερα εμβόλια άλλων εταιρειών είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πάντως, αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα κάτω των συγκεκριμένων ηλικιών, λόγω των σπάνιων παρενεργειών κυρίως στους νέους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment