PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρο ανασχηματισμό


Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα.

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αν πέτυχε τους στόχους της», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και όχι υπηρεσιακή, αλλά μία κυβέρνηση που κυβερνά.

Όλα όσα πρέπει να γίνουν δεν πρέπει να συνδέονται με συγκεκριμένη ημερομηνία». Σήμα κινδύνου ότι η χώρα θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012, στέλνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα». Ο υπουργός υγείας κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. «Η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και χρόνου, αλλά δεν κοιμόμαστε με το ημερολόγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή όμως εντείνονται οι φήμες και οι πιέσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα μια φράση του Αντώνη Σαμαρά μαρτυρά ότι δεν θα ήταν αντίθετος σε ένα πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Μία ημέρα πριν είχε πει: «δεν μπορείς με μία κυβέρνηση 45-50 μελών να σηματοδοτήσεις ανάπτυξη. Ο Μόντι το κάνει με 12».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης προτείνει και τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών. Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σχήμα πολύ σφικτό 12 υπουργών, συνένωση υπουργείων, δημιουργία ενός υπουργείου που θα φέρνει χρήματα στο κράτος παράλληλα με το ΥΠΟΙΚ. Και αυτό το σχήμα να έχει επικεφαλής τους τρείς αρχηγούς.

Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που εκτιμούν ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και νέα μέτρα. Σε αυτό το μήκος κύματος και ο Γιάννης Ραγκούσης, που εκτιμά ότι θα έρθουν επιπλέον μέτρα τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm , υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, υποστήριξε ότι δεν τίθεται τώρα θέμα 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment