PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φωτιές στη Χαβάη: Τουλάχιστον 93 οι νεκροί



Επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα τα χειρότερα σενάρια για τον απολογισμό των θυμάτων από τις φωτιές στη Χαβάη, καθώς οι νεκροί έφτασαν ήδη τους 93 και σύμφωνα με τις αρχές, θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Τους 93 έφθασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της κομητείας Μάουι, σηματοδοτώντας την πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή στη Χαβάη στην ιστορία της.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι έχει απομείνει από την ιστορική πόλη Λαχέινα, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς εντοπίζονται περισσότερα θύματα.

Η φωτιά θα είναι “σίγουρα η χειρότερη φυσική καταστροφή που αντιμετώπισε ποτέ η Χαβάη”, είπε χαρακτηριστικά. “Μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να υποστηρίξουμε αυτούς που ζουν. Εστιάζουμε στην επανένωση των οικογενειών και να τους δώσουμε στέγη και υγειονομική περίθαλψη. Στη συνέχεια θα στραφούμε στην ανοικοδόμηση”.

Οι σκύλοι που έχουν εκπαιδευθεί στον εντοπισμό πτωμάτων έχουν καλύψει μόνο το 3% της περιοχής των ερευνών, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετίερ.

Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συστήνεται στους κατοίκους και τους τουρίστες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment