PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ


Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο χωριό Μηλάκι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη Νότια Εύβοια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή και έλαβε διαστάσεις χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο κινείται προς τον ορεινό όγκο που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος μέχρι που αποσύρθηκε όταν έπεσε το σκοτάδι.

Επίσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μαίνεται σε δύσβαστο σημείο

Η φωτιά κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο που δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης λόγο του δύσβατου της περιοχής ενώ ένα αεροσκάφος που επιχείρησε αρχικά αποσύρθηκε νωρίς αφού έπεσε το σκοτάδι.

Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν το πύρινο μέτωπο που έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλες εστίες και μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Άνοιξε το πύρινο μέτωπο

Πλέον η περίμετρος του μετώπου της φωτιάς έχει ανοίξει λαμβάνοντας διαστάσεις ενώ στην περιοχή πνέουν και άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα λόγω των ανέμων, μέρος του πύρινου μετώπου έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πούντα που βρίσκεται παραλιακά.

Για την ώρα δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ωστόσο οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμες σε ότι χρειαστεί αν πλησιάσουν οι φλόγες.

Παράλληλα έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 19 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment