PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται και το Μαντούδι


Εφιαλτικό είναι το σκηνικό της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια καθώς το μεγάλο πύρινο μέτωπο ανάμεσα στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς αναζοπυρώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Λίγο μετά τις 10.00μ.μ. το βράδυ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

«Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» ανέφερε στη δραματική έκκλησή του ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια καίει για τρίτη ημέρα και συνολικά έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί στην περιοχή! Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη καθώς επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 65 οχήματα, δημοτικές και εθελοντικές οργανώσεις.

Νωρίτερα, οι πύρινες γλώσσες από το Μέτωπο στη Σκεπαστή έφτασαν στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Κουρκουλοί. Ωστόσο το βράδυ οι άνεμοι άλλαξαν κατευθυνση σπρώχνωντας τη φωτιά σε Σκεπαστή, Κεραμεία και Αγία Άννα.

Η μητέρα των μαχών θα δοθεί για την Αγιά Άννα ανέφεραν αρμόδιες πηγές οι οποίες επεσήμαιναν επίσης ότι υδροφόρες της Τ.Α οδεύουν προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται επί της Ε.Ο Χαλκίδας- Αιδηψού.

Νωρίτερα , οι αρχές είχαν εκκενώσει την Αγία Άννα καθώς το δεύτερο μέτωπο κατευθυνόταν προς τον οικισμό. Η αστυνομία εκκένωσε το camping της Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια, ενώ τα σπίτια τους εγκατέλειψαν και οι κάτοικοι στην παραλία.

Πλέον υπάρχει εντολή για εκκένωση και στο Μαντούδι με την κατάσταση να δείχνει ανεξέλεγκτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment