PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας


Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το πλοίο, με σημαία Ιταλίας, εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα- Πρίντεζι, με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Έλυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο βρίσκονται επίσης πέντε σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του πλοίου Euroferry Olympia, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας.

Νωρίτερα ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν.

Μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα το πρωί, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος, ανέφερε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από τις λέμβους.

Αναφερόμενος στην εντολή εκκένωσης, ο κ. Κατσαφαδος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης και πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment