PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων – Τι συμβαίνει στο Περιστέρι


Πραγματικός εφιάλτης έχει γίνει η καθημερινή μετακίνηση των οδηγών αφού οι αυξήσεις στα καύσιμα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα είναι υψηλές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, χθες, Δευτέρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων διαμορφώθηκε στα 1,859 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα, για το diesel κίνησης στα 1,597 και για το υγραέριο κίνησης στα 1,005.

Στη Θεσσαλονίκη οι μέσες τιμές διαμορφώνονται στα 1,854 για τη βενζίνη, στα 1,592 για το diesel κίνησης και στα 1,041 για το πετρέλαιο κίνησης.

Ωστόσο, σε αρκετά πρατήρια στη συμπρωτεύουσα, οι τιμές ξεπερνούν τα 2 ευρώ, κάτι που συμβαίνει και σε περιοχές της νησιωτικής χώρας όπως είναι οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αλλά και στους παραδοσιακά «ακριβούς» νομούς όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,915 ευρώ ή την Αρκαδία όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται τα 1,905 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επανέλαβε το αίτημά της μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, επισημαίνοντας ότι, όπως έχει καταγραφεί, τα δημόσια έσοδα από τον ΦΠΑ είναι σημαντικά αυξημένα εξαιτίας της εξαιρετικά υψηλής τιμής των καυσίμων, με αποτέλεσμα σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση των κρατικών εσόδων να αγγίζει τα 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν περισσότερο τα οχήματά τους και αποφεύγουν τον συνωστισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όχι γιατί είναι πλούσιοι, όπως ατυχώς ειπώθηκε, αλλά διότι προσπαθούν να προφυλαχτούν από την πανδημία, ενώ σημειώνει ότι το αυξημένο κόστος μεταφοράς επιβαρύνει επιπλέον τόσο τις τιμές των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών, αυξάνοντας τον πληθωρισμό.

Ίδια εικόνα και στο Περιστέρι

Άγχος και αγωνία για την επόμενη μέρα έχουν επιφέρει στους Περιστεριώτες οι συνεχείς αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και των καύσιμων.

Βάσει του Παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων του Υπουργείου, η μικρότερη τιμή για την απλή αμόλυβδη στην πόλη μας ήταν χθες, Δευτέρα, στα 1,739 το λίτρο ενώ η μέγιστη στα 1,948 το λίτρο.

Η διαφορά το τιμών σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα είναι εμφανής και πλέον απομένει να δούμε αν αυτή η αυξητική τάση των τιμών θα συνεχιστεί.

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές καυσίμων σε κάθε περιοχή

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment