• Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Φώφη Γεννηματά: Μεσίστιες οι σημαίες την 27η Οκτωβρίου σε όλα τα κτήρια

Peristeri News
Οκτώβριος26/ 2021

Τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια την 27η Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη θα γίνει και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, στις 2 το μεσημέρι, με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Νωρίτερα η σορός της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω του εθνικού πένθους δεν θα τελεστεί την Τετάρτη η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, εν όψει 28ης Οκτωβρίου.